vrijdag 25 mei 2012

Mijn huisjes zijn af!

 Mijn huisjesquilt is af! Het deurtje en het raam gedeelte zijn allemaal kleine stukjes. Het dak is geappliceerd. De lucht met de schoorsteen zijn weer 3 lapjes. Zo heb ik 16 huisjes gebouwd.
Erom heen zitten 1 inch strookjes. Toen alles aan elkaar stikken. Een leuk werk was het. De zaagtanden heb ik lekker snel op de snelle manier gemaakt. Het zijn er 22 horizontaal en 22 vertikaal. Nu moet ik naar de quiltwinkel voor de tussenvoering en de achterkant. Deze zomer quilten aan een klein quiltje. De afmeting van deze quilt is 90 x 90 cm.
Omdat mijn huisjes af zijn heb ik mijn zomer werkje weer uit de kast gehaald. Heeel veeel hexagonnen! Dit wordt de derde zomer dat ik eraan ga werken. Met warm weer is het prima te doen om een bloem te maken. Ik heb er al veel, maar nog meer meer nodig. De quilt heet mijn bloementuin. Ik ben nu bezig met de rand. In het middaen komt een effenstuk met een gieter erop geappliceerd. 


Op vakantie en in de tuin neem ik mijn ijsdoosje mee. De kinderen vergissen zich wel eens en denken dat er ijs buiten de vriezer staat. In dit doosje zitten lapjes, kartonnetjes, rijggaren, naaigaren en een schaartje. Alles compleet bij elkaar.

Zoals het er naar uit ziet krijgen we prachtige pinksterdagen. Wij gaan weer genieten van de Grevelingen. Allemaal een gezellig en zonnig weekend toegewenst! Groetjes, Lisette

3 opmerkingen:

 1. Hij is super geworden.
  Komt door z'n eenvoud . Dat blijft altijd mooi.
  Veel plezier op de boot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de top mooi geworden. Ik ben dol op die eenvoudige patronen met rustige stoffen. En die hexagonnen....die heb ik ook nog ergens liggen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je huizentop is prachtig geworden. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Trouwens die bloemenrand is zo leuk om te zien. Ik denk dat het metndie gieter in het midden eenheel vrolijke quilt zal worden.

  BeantwoordenVerwijderen