dinsdag 6 januari 2015

6 Januari 2015

Het is vandaag 6 januari 2015, drie koningen!
Ik wil iedereen een heel gezond, gelukkig en creatief jaar toewensen!
Vandaag terug gekeken op mijn blog van 2014. Veel gedaan en mooie nieuwe quilts. De toon veranderd van grote quilts naar kleine art quilts.
Hiernaast een heel klein werkstuk. Het is maar 20 x 20 cm. Naar aanleiding van de workshop: Transparant werken het eerst blad gemaakt voor de kalender voor 2015. Een winters landschapje. Het is het plan om iedere maand een blad voor deze kalender maken. Ik zal ze iedere maand op mijn blog plaatsen. Februari werkstuk zal ik waarschijnlijk gaan maken na de workshop: werken met tyvek a.s. vrijdag.

Een terug blik op de afgelopen maand.
Deze boekjes en tasjes heb ik gemaakt voor de kerstmarkt in Vreeland. Op 12 december zou dat zijn, maar helaas ging dat niet door vanwege de storm. Heel jammer voor de organisatie en alle werk wat ervoor verzet is. Op naar een volgende markt om ze daar te verkopen.
Het weekend voor kerst, met mijn dochter 3 dagen, naar Parijs geweest. Met de Thalys ben je er ook zo! We hadden een leuk hotel valk bij het treinstation Paris Nord. Vandaar uit zijn we de eerst dag naar Monmartre gelopen. Mooi uitzicht over de stad en wat een stoffenwinkels!!! Mooie Libertystof gekocht.
De dag erna naar Museum D'Orsay geweest. Dit was een wens van mij om te gaan genieten van het museum en de prachtige tentoonstelling! Genoten heb ik! Schilderijen van Monet, Manet en nog meer impressionisten  hingen daar!!!  Geweldig. 
Natuurlijk naar de Eiffeltoren geweest en gewinkeld!


 Een middag naar Den Haag en toen  het Gemeentemuseum bezocht. Een tentoonstelling van Mark Rothko bekeken. Indrukwekkend, wat de vlakken uitstralen.
De kerstdagen waren gezellig thuis. nog even geprobeerd een kerst werkstuk te maken, maar verder dan een ijsmuts voor de gekookt eitjes kwam ik niet.

Dit werkstuk heeft: "Heel Holland fietst"
Gemaakt voor de mini quilttentoonstelling van het Quiltersgilde, straks in maart. Het is mini dus 60 x40 cm. Het thema is Holland. Geen grachten huizen, maar de enorme hoeveelheid fietsten, overal!
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in februari met het kalender werkstukje.
Vele groeten,
Lisette

3 opmerkingen:

 1. Wat is je kalenderblaadje lief met het roodborstje en neem de woensdag je fietsen mee? Ben zo nieuwsgierig hoe je die gemaakt hebt.
  Groetjes Martine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleine quiltjes en wat een heerlijk uitje naar Parijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De fietsen quilt in het echt gezien.Erg mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen