maandag 10 november 2014

Het is herfst

 Het is herfst geworden. De bladeren vallen er nu snel af. Een paar keer een storm en alles is weer kaal. Onder tussen ben ik bezig met mijn quilts. De quilt waarover ik de vorige keer schreef is weer een stukje verder. Alle applicaties zijn af en er zit een blauwe rand om. De volgende rand zijn  vierkanten. Deze liggen geknipt klaar alleen "nog even stikken". Onder tussen verder met andere werkstukken. Deze twee series heb ik in oktober geverfd. De bovenste is een serie aquarel verven bij Marjon Hoftijzer. De cursus op weg naar art"  is weer begonnen. Heerlijk werkje. Kliederen met stof en verf. Hoe losser je het deed hoe mooier de lappen. Volgens Marjon "mooie achtergrond  lappen" Wat we ermee gaan doe weet ik nog niet.De tweede serie had ik thuis geverfd. Iets donkerder uit gevallen dan ik in gedachten had, maar die komen vast wel een keer van pas.

 Op 25 oktober een hele dag naar Harderwijk geweest. Bij Marjon Hoftijzer een workshop gevolgd. Tranparant werken. Met een gezellige groep hebben we de hele dag hard gewerkt. Voor mij was dit helemaal nieuw. Met organza, polyester en stiksels aan de slag. Ik had geen ontwerp bij me. Gewoon wat in me op kwam. Dat was de herfst met de bomen. Het hele werkstuk is af en ook de ophang constructie. Twee latjes, waardoor de lagen iets van elkaar afhangen. Een pruts werkje!


Op zondag middag, toen de rest van de familie op het hockeyveld stond, ben ik naar Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden geweest. Er is een prachtige tentoonstelling over Geisha's in Kyoto, Japan. De kimono's waren schitterend! Ook de hele uitleg over wie de Geisha is en wat zij doet. Fascinerend om te zien hoe een vrouw na maanden, jaren opleiding zo wordt. Ook hoe ze zich opmaakt en kleed. De tentoonstelling duurt tot 6 april 2015
 Ja, een ander werkstuk. Op maandagavond 3 november een workshop gevolgd bij Sophia van Tongeren in Warmond. Een mooie sjaal gevild. De basis is een zijde sjaal. Hierop legde ik slierten wol en dan maar rollen en rollen tussen bobbeltjes plastik! Ik ben heel tevreden en ik draag de sjaal graag bij mijn donker blauwe winterjas!
Ik ga weer verder met mijn quilts. Ik ben altijd wel met een bezig. O ja momenteel ook voor de mimi tentoonstelling van het Quilters gilde. Hiervoor heb ik nog wel even de tijd. Deze hoeft pas in februari af te zijn. Gezellig dat je langs kwam op mijn blog, tot de volgende keer!
groeten, Lisette

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke workshops heb je gevolgd. Mooie quilt ben je aan het maken en ook al die stofjes die je hebt geverfd, prachtig in die zachte tinten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je medaillon is in het echt nog veel mooier.

    BeantwoordenVerwijderen