woensdag 8 oktober 2014

Herfst 2014

"Kandinsky verbindt"
Na een prachtige zomer weer tijd om mijn blog bij te werken. Het was ook veel te mooi weer om binnen achter de computer te zitten. Tijdens de zomer veel klussen gedaan, gelezen en lekker met vakantie geweest. Op 5 september ben ik naar Arnhem geweest. De ATT van het Quiltersgilde. Prachtig hing daar de gezamenlijke quilt van op weg naar art 3"!  Inmiddels heeft deze quilt een vaste bestemming gekregen in Woudenberg. De quilt hangt in het zorgcentrum Nieuwoord.

Monument Valley
Deze zomer een prachtige reis gemaakt door West Amerika. Vele kilometers gereden en heel veel gezien. Zoals op de foto te zien is paard gereden in Momument Valley. Het was erg leuk. De Grand Canyon heeft ook veel indruk op mij gemaakt, onvergetelijk! In een van de grote supermarkten een quilttijdschrift gekocht. Boeken waren uit, dan hier lekker in bladeren. De quilt op de voorpagina was helemaal top. De oranje herfst kleuren spraken mij aan. Thuis lapjes gezocht en aan het middenstuk begonnen. Hierom heen komen nog verschillende randen.
  
 Tijdens onze vakantie hoorde we dat op 9 september onze oudste dochter zou afstuderen. Dat heeft ze inmiddels gedaan met een 8.5 aan de Technische Universiteit in Delft. Erg trots en het was een geweldig gezellige dag.


Op mijn bureau lag steeds het aanmeldingsformulier voor de Leidse Textiel Festival mei 2015.
De prachtige zomer heeft mij geïnspireerd om een water quilt te maken en wel een stuk vijver. De quilt heeft de titel "Schoon als water"mee gekregen. Met zelf geverfde stoffen, garens en heel veel energie deze quilt gemaakt. De quilt is 40 x 60 cm groot. Ik heb hem ingezonden. Nu afwachten.

detail "Schoon als water"
Zo tussendoor maak ik steeds weer een strikje.
Inmiddels heb ik er nu 34 gemaakt. Het is een fijn werkje om mee naar de Bee's te nemen.Het heeft geen haast. 3 oktober geen Leids Ontzet gevierd, maar naar de handwerkbeurs in Rijswijk geweest.
Heerlijk langs alle stands geslenterd en van alles bekeken. Toen door naar de stand van www.stoftotverven.nl  Hier had ik 5 meter katoen besteld. Nu kan ik weer volop stof gaan verven. Mijn volgende project is een quilt in het thema Holland. Dit is voor de mini quilt tentoonstelling van het Quiltersgilde, in het voorjaar. Ook begint straks weer "op weg naar art", in Harderwijk bij Marion Hoftijzer, veel zin in!Gister was de bijeenkomst van Tegendraads 2. Heerlijk om mooie quilts en werkstukken te zien en alle verhalen te horen. Zeer inspirerend. Danielle had weer mooie pakketjes met garens gemaakt. Ik heb er twee van haar gekocht en ga deze verwerken in de Holland quilt.
Ik heb weer veel ideeën en zin om te gaan maken. Ik zal proberen mijn vorderingen sneller op mijn blog te zetten.
Vele groeten, Lisette

3 opmerkingen:

 1. Zo lisette, dat was heel wat in een notendop om te delen! Drukke maar leuke maanden heb je achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik dit allemaal lees krijg ik ook weer zin .INSPIRATIE.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijk gefeliciteerd met je dochter !
  Ik ben benieuwd naar je nieuwe werk.

  BeantwoordenVerwijderen