vrijdag 13 juni 2014

mooie dag in juni! Na twee maanden ben ik er weer. Ik heb vele kleine projecten gedaan de afgelopen tijd. Met van alles bezig geweest. Er is ook veel te leren en te ontdekken. Hiernaast een foto van mijn tweede werkstukje voor " op weg naar art "cursus. De tulpen heb ik erop gestempeld, daarna alles gequilt met de machine. Dit heb ik gedaan met metalic glans garen. Over de tulpen zit een sinaasappel netje. Deze vast gestikt en toen ik met de fiol-on aan de gang ging, bleek het daar ook mooi op te plakken. Eerste stukje was niet de bedoeling, maar omdat het zo mooi werd heb ik grotere stukken gedaan. De letters die erin moesten volgens de opdracht zijn stempelletters van de HEMA. Als laatste het quiltje vast gezet om een canvas doekje van 20 x 20 cm.
Dit is een proefstukje voor de kussens die ik voor de  eetkamer stoelen ga maken. Het is een beetje klein geworden, dus alle lapjes maak ik rondom 1 cm groter. Het idee staat in de quilt&zo nummer 27. Nu 6 kussens maken!
 Het hexagonnen quiltje is af. Op vakantie nam ik alles in een ijsdoosje mee, om wanneer ik zin had een klein stukje kon maken. Het zijn bijna allemaal lapjes uit mijn dozen. De rand is een lap van de markt. De achterkant is hetzelfde. Het is een gewone katoenen lap, ik denk dat de kleur in de loop van de tijd wel zal verschieten. Ik vind dat niet zo erg.

 Dit is het nieuwe project voor in mijn ijs doosje. Heel veel klosjes en dan een grote quilt ervan maken. Ik ben van plan om alleen rood en blauw te gebruiken.Maar misschien straks toch een vrolijk kleur accent er in. Ik heb een heleboel lapjes gesneden. Nu heb ik voor op de Bee een quilt te maken. Ik kan voorlopig vooruit!

 De  foto is een detail van mijn art quilt het zijn mijn zelf geverfde stofjes, foto's, organza en veel stikwerk. Dit allemaal op een blauwe linnen ondergrond. De foto erboven is een proefje.

 Deze drie foto's zijn het resultaat van een zeefdruk cursus bij Marjon Hoftijzer in Harderwijk. Een hele dag aan het experimenteren geweest. Heel veel nieuwe idee op gedaan. De eerste foto is een zeefdruk met glans poeder op een zwarte lap. De tweede foto is een zeefdruk met lijm en foil-on erop. de derde zeefdruk is met puff pasta. Allemaal leuke effecten die je zo kan maken op stof. Dit zijn maar drie voorbeelden. Ik de map die ik,  na een cursus maak zitten meerdere proefjes. De cursus is een intensieve dag, maar wel altijd gezellig.

Half mei een lang weekend met mijn oudste dochter naar Ameland geweest. Heerlijk was het. Prachtig weer en Ameland is een schitterend eiland. Veel gefietst, gezellig B&B en lekker gegeten. Van een foto heb ik deze kaart gemaakt, met visnet draad van het strand erop.Voor de zomer heb ik verschillende patchwork klussen liggen en ik ben van plan straks weer veel te gaan verven. Mijn voorraad aanvullen. Daar heb ik wel zin in.
Allemaal alvast een mooie zomer en tot snel.
Groeten, Lisette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten