dinsdag 8 april 2014

Mooie quiltdagen begin April

 Het waren mooie quiltdagen eind maart en begin april voor mij. De tulpen staan bijna in bloei met dit zachte weer, van de afgelopen dagen. Helaas moet vandaag de winterjas weer aan. Dit is een werkstukje van 15 x 15 cm wat in maart heb gemaakt. De tulpen bestaan uit allemaal laagjesstof en organza over elkaar. Na het stikken van de randjes heb ik sommige lagen weg geknipt en andere niet.Zo heb ik ook een anemoon gemaakt. In een mooi lijstje met paspartout is het compleet.
 Afgelopen weekend waren weer de Patchwork en Quilt dagen in Rijswijk. Er hingen mooie quilts in vele soorten en maten. Hier is een foto van 1 quilt, waar ik op de foto pas het lijnenspel van de lichter vlakken zag. Op de tentoonstelling stond ik er waarschijnlijk te dicht bij. Ook waren en heel veel quilts van Be Colourful, van Jaqueline de Jonge. Veel kleuren!  Op de beurs was Ineke van Unen, met allemaal mooie quilts. Ik heb er geen goede foto van kunnen nemen. Het licht van de lampen veranderende de kleur van de quilts. Ik heb twee uur rond gelopen als quiltangel! Leuk om te doen! De quilts heb ik in die twee uur goed kunnen bekijken.

 Op de beurs heb ik de stof gekocht voor mijn Amerika quilt. Alle blokken zijn af. Het zijn er 20.  De 4 rood/oranje stofjes heb ik erbij gekocht om een extra rand te maken. De quilt moet iets groter worden. De andere foto is de licht blauw stof voor de achter kant. Heerlijke veel keus bij Elly Prins Machinequilting. Daarbij komt nog dat de stof 2.90 cm breed is! De andere stoffen op het plaatje zijn de rand stoffen die er tussen en omheen komen.De quilt gaat uiteindelijk 2.30 x 2.50 cm worden!! Nog heel wat te doen.


Mail Art kaartDit is de kaart die ik naar de Broodfabriek heb gestuurd. Een hele rij kaarten hingen er. Ik ben benieuwd welke ik terug krijg.
Stof tot verven was ook op de beurs. Ik heb nu de verfpoeder in potjes, praktischer dan in zakjes. In de kast op zolder staan de potjes en oude waterflesjes met opgeloste verfpoeder. Als ik wat verzin om te verven kan ik zo beginnen.

Ik had een prachtige lap gebroken witte stof liggen. Met het voorjaar in gedachten heb ik de stof in deze vrolijke kleurtje geverfd. Ik kreeg een idee om een mooie voorjaars-quilt te maken. Op de blauwe lap liggen de groende lapjes klaar. Ik weet nog niet of het deze blauwe lap als achtergrond wordt of een jute lap die ik eerst ga verven.
Ik ben nog een mooi patchwork mandje aan het maken voor een jarige vriendin, maar die kan ik nu nog niet laten zien.Voor de cursus" Op weg naar Art" is dit een van de opdrachten . Dit is mijn eerste werkje .Op jute heb ik alles gestikt en het rode gedeelte geverfd met textielverf. Het werkstukje is 20 x 20 cm groot. Nu ga ik er nog een maken, maar die wordt waarschijnlijk heel anders. Hoe weet ik nog niet, dat komt vanzelf. Ik heb nog een paar weken de tijd. Ik ga weer verder met quilten en andere bezigheden. Vele groeten, Lisette

2 opmerkingen: