woensdag 5 maart 2014

Een voorjaarsdag in maart

 Mijn hexagoon quiltje is eindelijk af!
Ik ben er 4 jaar mee bezig geweest, maar alleen op vakantie. Dan nam ik mijn ijs doosje met lapjes en kartonnetjes mee. Het is niet groot ongeveer 90 x 70 cm. Vanmiddag op de Bee gedubbeld. ging snel met z'n tweeën. Nu ga ik met de hand quilten. Ik denk niet in de quiltraam, omdat de 3 lagen op elkaar vrij dik zijn. Rond ieder bloemetje zit ook een laagje stof! Het zijn allemaal lapjes van mijn verzameling. De rand en de achterkant (zijn het zelfde) had ik nog liggen. De volgende keer komt er een duidelijkere foto van de rand.
Dit is mijn portret geworden. 

Bij LTC in Leiden zag ik dit steigerplanken lapje liggen. ik heb er een leuk kaartje van gemaakt. Ik moet alleen het randje nog afwerken met een cordonsteek..
Gister bij Tegendraads in Leiden 12 behang staaltje geverfd!
Was heel leuk om te doen. Ze zijn beschilderd met acryl verf, inkt, wasco en.beplakt met dun vlies of gestempeld.
De achterkant heb ik allemaal blauw geverfd met acryl verf.
Nu is het de bedoeling dat ik alle stukjes ga versieren met borduursteken! op iedere kaart 1 soort steek. Daarna maak ik er een boekje van.
Leuk klusje voor de komende weken.
Ik heb genoten van een heerlijke zonnige dag en de gezellige Bee.
Groetjes,
Lisette

2 opmerkingen:

  1. Steigerplank kaartje vind ik heel mooi geworden. Benieuwd hoe de behangstaaltjes worden. Zijn ze klaar voor de volgende Bee?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb jij toch vele talenten! Heerlijk om al dat moois dat je maakt te bekijken. Je zelfportret vind ik meesterlijk en je hexjes zijn ook leuk geworden. Tijd voor een nieuw vakantieproject!

    BeantwoordenVerwijderen