maandag 14 oktober 2013

Oktober 2013


 Het is alweer een tijdje geleden dat ik op mijn blog heb geschreven. Niet dat ik niets doe, maar gewoon niet rustig de tijd hiervoor gehad. De laatste keer dat ik schreef, was net voor de algemenen tentoonstelling van het Quiltergilde in Alkmaar. Het was een gezellige dag. Een groot aantal quilts hingen er weer. De ene was nog mooier dan de ander. Er waren leuke winkeltjes. Ook Alkmaar heeft een gezellig winkelcentrum. Boven staat mijn laatste quiltje. Het is niet zo groot 58 x 39 cm. Gemaakt naar aanleiding van het thema voor de mini quilt tentoonstelling die nog gaat komen. Het thema is grenzen. Ik dacht gelijk aan alle leuke, grote, kleine en kleurrijke achtertuintjes. Allemaal met zijn eigen grenzen. Links boven staat denk beeldig een grote boom die gaat over alle grenzen heen. Helemaal op de machine gemaakt gepatcht en gequilt
Het heeft ook: Achtertuintjes met een boom.
Ik weet nog niet of ik dit quiltje ga in sturen.


Daaronder staan de twee quilts van de op weg naar art quilt cursus. Deze cursus wordt gegeven door Marjon Holtijzer. Ik heb ze met bewondering staan bekijken. Wat een leuk samenspel.
Afgelopen vrijdag ben ik ook begonnen aan dezelfde cursus. Een hele uitdaging om met 14 een schilderij in stof te maken! Daarnaast nog veel gepraat over kritiek geven en krijgen, hoe beschrijf ik een quilt! Daar zijn heel veel woorden voor!
 Over 12 dagen ga ik naar Houston! Ik heb er veel zin in! Begonnen met alle lijstjes te maken voor de verschillende workshops. In de eerste workshop ga ik werken met een jelly roll. Ik had gedacht om deze in Amerika te gaan kopen, maar....ik kwam deze kleurrijke jelly roll tegen op internet. Deze ga ik voor de workshop gebruiken. De effen stof die er nog bij moet ga ik wel zoeken in Houston. De boekomslag was een leuk om te maken. Hierin heb ik alle lijstjes geschreven van de materialen die ik mee moet nemen. Het is niet zo heel veel, gelukkig. Ik ga drie workshops volgen in Houston. Wanneer ik terug ben komt het verslag! Ik zal veel foto's maken.


 Het laatste kleine projectje is dit naalden mapje. Een leuk patroontje van een uiltje zag ik staan en dit in elkaar gezet.
Ik ga verder met mijn reis voorbereidingen en het huiswerk maken van de op weg naar art cursus.
Allemaal  fijne weken!
Groeten, Lisette

1 opmerking: