maandag 2 september 2013

Zomer weekend

 Het was een prachtig zomer weekend. Met Martine en Anita zijn we naar de opening van de nieuwe Samsara Quilting winkel in Lisse geweest. Het was druk! Het is een schattig winkeltje! Ik heb nog twee paarse lapjes gekocht. Raar, maar paars had ik niet in mijn dozen liggen en nou net nodig voor een project. Mooi excuus was dat dus. Ik ga nog een spijkerbroek tas maken van de restjes. Hopelijk komen vandaag mijn bestelde paarse hengsels aan. Dan kan ik aan de slag. Na een bezoek aan Samsara hebben we nog een winkelrondje door Lisse gemaakt. Zaterdag waren we in Kasteel Amerongen. Heel erg mooi gerestaureerd kasteel! Met een gids kregen  we door het kasteel een rondleiding. Prachtig, alles terug gebracht naar hoe de laatste eigenaar leefde en woonde in 1977. Ik kan nog veel meer foto's plaatsen, maar de eetkamer met de gedekte tafel vond ik de leukste. Er was ook een bed (de maten van toen, klein dus!) Hierop lag een geborduurde sprei met restauratie lapjes erop. Was dus een soort quilt geworden. Wel heel erg stoffig!

Ik ben een boekomslag aan het maken voor mijn reisboek om mee te nemen naar Houston in oktober. Ik heb een pas gekleurde lap gepakt. Hierop ligt een stuk jute en daarover een stuk geverfd boomschors! Met steken en kleurtje ben ik het aan het versieren.
Er moet nog wel meer sprekende kleuren bij. Op een foto zie je beter de kleurverdeling.
De reis naar Houston komt steeds dichterbij. De workshops zijn uitgezocht en ingeschreven. Ik ben heel benieuwd. Nog een kleine 2 maanden wachten.Morgen tegendraads in Leiden en woensdag de Bee in Oegstgeest. Gezellig! Natuurlijk ga ik ook volgend weekend naar de quilttentoonstelling in Alkmaar.
Daar komt volgende week verslag van! Fijne week, groetjes, Lisette

3 opmerkingen:

 1. Ik ben vrijdag j.l. naar Samsara geweest. Wat is het een leuke winkel geworden, he ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk kasteel en helemaal ingericht. Wil ik ook wel een keertje heen.
  Wat wordt je boekomslag mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volle week zo Lisette en heerlijke Bee's in het vooruitzicht! Ik ga ook naar Houston! Het is daar zo ontzettend groot en zo veel te zien, maar wie weet, komen we elkaar wel ergens tegen!

  BeantwoordenVerwijderen