dinsdag 27 augustus 2013

Augustus werkjes Mijn jeanstas is AF! Met heel veel plezier aan gewerkt. Terwijl ik ermee bezig was heb ik steeds nieuwe aanvulling gevonden. Op de achter en voorkant zitten de centenzakjes. Het sluitlipje is een labeltje van leer van een van de broeken. De band heb ik van losse stukken gemaakt en op het eind een gulpknoop sluiting. Bij veel broeken krijg je een reserveknoop. Deze stop ik altijd in een van de laatjes van mijn IKEA-kastjes. Dat kwam nu goed van pas. Ik heb er 3 gebruikt. Voor de binnenkant heb ik twee lappen zelfgeverfde stof gebruikt. Vrolijke binnenkant!


Het ziet er een beetje vreemd uit, dit
 breiwerk. Dit is het rechter voorpand. Ik ben nu bezig met het linker voorpand en dan op de rug brei je ze aan elkaar.

Op zolder heb ik 15 lapen geverfd. De vorige keer vond ik dat ik met parfait verven zulke mooie stofjes kreeg met gemengde kleuren. Dit heb ik weer gedaan. 3 keer! Ik heb er wel verschillende soorten witte lappen voor gebruikt. De eerste is: azuriet-barnsteen-rode japis.De kleuren worden minder intensief als er polyester door de stof zit. Dat is met de twee rechter lapjes.
 

De tweede serie is turquoise-niets-roze toermalijn.De twee linker lapjes zijn batist-achtig. Het leek of er een extra laag was overheen zat. De kleuren hebben bijna niet gepakt. Er is ook verschil in de voor en achterkant.

Dit was de derde serie: rode japis-barnsteen-azuriet. Ik vind dit de mooiste lap die er tussen zat.

Dit zijn de andere vier lapen van de derde serie. Toen ik de lappen uit het verfbad haalde was het niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Na het drogen en stijken zag ik dat er weer prachtige lappen bij zitten.

Terwijl ik bezig was met deze blog stond Patricia op de stoep. quiltsathome.blogspot.com Ze bracht een paar potjes stofverf. De potjes kwamen van Carina.tuinpatchcarina.blogspot.com Ik ben hier heel erg blij mee! BEDANKT dames! Mooi, dan ga ik weer een paar lappen verven. Het wordt toch altijd anders, dan maar veel proberen. De Bee is weer begonnen, heel gezellig. Donderdag opend Jaqueline de nieuwe winkel. Ik ga zeker naar de opening!samsaraquilting.nl  Gezellige week! Tot de volgende keer, groeten, Lisette
 
 

4 opmerkingen:

 1. OO wat mooi ,je tas is af .Neem je hem dinsdag mee!!!!..
  Gr Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tas is het geworden! Zo zie je maar dat je nooit iets moet weggooien dat nog een tweede leven verdiend! Nu weer goed voor jaren plezier. Mooie lappen heb je geverfd en dat breiwerk.....ehhh....mooi, maar ik zie het nog niet hoor....maar als het af is vast wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi je tas . Ben bang dat ik nu ook geen afstand meer kan doen van spijkerbroeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tas!! Heb je het patroon zelf gemaakt of is het een bestaand patroon?

  groetjes,

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen