dinsdag 2 juli 2013

De quilt is af!

De quilt voor mijn broer en schoonzus is af! Ik heb de quilt helemaal met de hand qequilt. Het is een hele klus, maar mooi om te doen. De quilt wordt steeds mooier onder je handen.
Daarna heb ik de quilt gewassen, er stonden zoveel krijtlijntjes op. Daarbij komt nog dat onze kat het liefst ligt op de quilt waar ik mee bezig ben?!

Hier een stukje van de achterkant. De rode rand is met rood garen gequilt. Dat zie je dan alleen aan de achterkant. In overleg met de Bee van woensdag heb ik de hoek gequilt zoals op de foto te zien is.

 Terwijl ik aan het quilten was heb ik een nieuw project bedacht. Hiervoor wil ik al mijn stofjes met stippen gebruiken. Ik ben al deze stofjes apart gaan leggen. Het is een bont stapeltje geworden! Ik hou erg van felle kleurtjes. In mijn bakken lag een mooie collectie!
 Er naast ligt een stapeltje met allemaal bijna effen stoffen. Het is moeilijk om aan effen stoffen te komen met de zelfde kwaliteit als de stoffen uit de quiltwinkels. Gewolkt komt dan dicht bij. In augustus ga ik aan mijn nieuwe project beginnen.Het speciale tafeltje is klaar!! Bij de houthal in Leiden laten maken. Achteraf dezelfde prijs als een aanschuif tafel van het naaimachine merk.  Ik heb weer even aan mijn mozaïek quilt gewerkt. Dit gaat nu veel gemakkelijker. Vorige week heb ik nog gewerkt aan de laatste les van Marjon Holtijzer. Abstraheren. Aan de  hand van een  foto, ben ik met alle technieken aan het uitproberen. Volgende keer laat ik hiervan foto's  zien. Tot de volgende blog! Groetjes, Lisette

2 opmerkingen:

  1. Ah lekker een affo dan mag je weer wat nieuws beginnen of eehhh nog meer affos maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk hè als zo'n groot project af is. En hij is prachtig geworden hoor, daar zullen je broer en schoonzus blij mee zijn! Leuke nieuwe stofjes heb je al weer klaar liggen, lekker vrolijk. Handige opzet op je naaitafel.

    BeantwoordenVerwijderen