vrijdag 14 juni 2013

Verven en quilten in juni!

4 lapjes ingesmeerd met zeep en daarna met verf cirkels erop
dit zijn de lapjes na het uitspoelen en wassen
 Bij Tegendraads de eerste dinsdag van juni waren er weer prachtige werkstukken. ook liet Ellen   ( ellen-quilt-ellen.blogspot.com)  lapjes zien die geverfd zijn met procionverf, maar dan eerst zeep op de lapjes gedaan. Dit was naar aanleiding van de blog: verfvirus.blogspot.nl  Omdat het zo mooi weer was heb ik dit buiten op de tuintafel uitgeprobeerd. Zie op de foto's het resultaat. Ik had ook nog meer lapjes geverfd die dag. Waarschijnlijk heb ik te weinig soda gebruikt, want alles waste eruit. Voor het wassen waren het prachtige lappen met zonneafdrukken.
 
 Dit is een lap die ik heb nat gemaakt met water en dan verdunt STV verf opgebracht met een kwast. Geel, blauw en in het midden gemengd op de stof. In de tuin blaadjes en sprieten van de grasplant geplukt en erop gelegd. Rustig in de zon laten liggen tot de lap helemaal droog was. Zie het resultaat.
Ik ga de afdrukken eerst voorzien van stiksels en dan maak ik er kaarten van.

 Deze top is nu af. Het zijn 100 blokjes. Uit het boek Quilting Modern. De quilt is niet groot 88 x 88 cm. Ik heb vanmiddag de lagen op elkaar gemaakt, en nu ga ik deze met de machine quilten. Ik moet hiermee nog even wachten, want er wordt voor mij een tafeltje gemaakt waar mijn naaimachine op komt. Om de machine komt een groot werkblad, zodat het werk mooi plat en ruim kan liggen. Wanneer het tafeltje af is maak ik er een foto van voor mijn blog. Dit is ook de reden dat mijn mozaïek quilt rustig ligt te wachten. Ik heb inmiddels wel een mooie doos Madeira garen gekocht. Ik kan straks volop op de machine gaan quilten!


bedankkaartje
Deze kaart heb ik maandag gemaakt. Een bedankkaart voor mijn zus die dit jaar de familiedag had georganiseerd. Het was een super gezellige dag! Veel wind, lekker zonnetje de tussen stop was in Muiderberg aan het water.

Deze mooie lucht foto is gemaakt achter in de tuin. Ik kan genieten als het zo mooi helder weer is.Wie weet verwerk is het nog eens in een quilt, die mooie wolken.

Zondag is er een textiel markt in Warmond!

Groeten, Lisette

4 opmerkingen:

 1. Wat een bijzonder mooie dingen maak je Lisette. Je bent een echte kunstenares.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lekker actief!!!Zonneprint ga ik ook eens proberen .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie 100 blokjes quilt, dat gaat vast straks heel goed lukken met je nieuwe tafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog even en dan kom ik op het net voor je verf! Past niet door de brievenbus de potjes zijn basis kleuren ik probeer ze een keer mee te nemen zodat patricia ze aan je af kan geven! Ben elke keer op pad:).... Wordt vervolgd.... Groetjes en wat je nu al hebt gemaakt vind ik heel kunstzinnig

  BeantwoordenVerwijderen