donderdag 16 mei 2013

Werkstuk van Mei

Mijn eerst werkstuk voor de mozaïek workshop is klaar. Alle stukjes zitten vast. Het was even wennen, maar als je de handigheid te pakken hebt gaat het vrij snel. Alleen de rand moet ik nog afwerken. Het tweede deel van de workshop is een groter project. In mijn vorige blog heb ik de gekleurde lapjes laten zien. De kleuren zijn wat flets. Dit komt waarschijnlijk door de stof. Er zit polyester door heen. Het was een mooie witte lap. Het wordt een werkstuk van 50 x 60 cm Dit is de maat van een canvas doek bij de Blokker. Straks ga ik hiermee verder om het meer diepte te geven. Mijn voorbeeld voor deze vorm zijn de bollenvelden in de streek. Helaas zijn veel bollen al weer getopt. Dan zijn de intense kleuren weer verdwenen.
Bollenveld

Colette Berens
Ina Klugt
Ruim een week geleden kom ik opeens mee rijden naar de tentoonstelling in Veldhoven. Daar was ik heel blij mee. Wat hingen er mooie werkstukken. Ik heb een hele tijd voor de werkstukken van Colette Berens gestaan. Prachtig!!! Dit was maar 1/3 deel. De foto die ik hier laat zien is een detail van een vrouw met haar kind. Ook waren er werkstukken van Ina Klugt. Met bewondering allemaal bekeken. Deze was leuk met de twee beertjes in het zakje.


Natuurlijk waren er weer veel winkeltjes. Het linker boek is een heerlijk doe boek. Kleur op stof van Sandra Velzen en Janine Wetzels van www.mijn-eigen.nl Vaak zit ik er in te lezen en ga zeker binnenkort stempels maken om mijn gekleurde lapjes te versieren. Het rechter boek vond ik in de "boekwinkel" op de beurs. Quilting Modern van Jacquie Gering en Katie Pedersen. Het is een Amerikaans boek uit 2012. Prachtige werkstukken staan er in, daarbij ook uitleg over technieken die bekend zijn, zoals de logcabin, maar dan net anders. Modern!! Vandaag heb ik in Haarlem bij de Sampler een inch liniaal gekocht. Ik wil graag een werkstuk maken uit het tweede boek. Alles staat in inches. Omrekenen veranderd net alle maten. Handiger en mooier is dan ook alles in inches te doen. Ik kan weer aan de slag. Gezellige dag vandaag. Groetjes, Lisette

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk die inspiratie van de bloembollen velden! Mooi je mozaikquiltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Indrukwekkend je vorderingen en je schrijft er leuk over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige quiltjes, het lijkt wel glas in lood! Heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lisette ik Ou je altijd nog een berichtje sturen over de verf die ik heb. Het is in poedervorm die je moet aanmaken ik heb dit van dreamline zes potjes helemaal dicht. Wil je me een mailtje sturen zodat ik je een foto kan sturen:)

  BeantwoordenVerwijderen