zondag 7 april 2013

Quiltbeurs in Rijswijk

 Op vrijdag 5 april hebben we ons met vier dames aangesloten bij al die andere dames die naar de Broodfabriek in Rijswijk gingen. Een groot gedeelte ging naar de creative dagen en een kleiner stuk ging naar de quiltdagen. "s Morgens konden we rustig rond lopen en alles bekijken. Ik ging voor stofverf en stof en tussenvulling voor de quilt van mijn broer.
Tijdens de quiltdagen is er ook een stuk tentoonstelling. Prachtig vond ik deze eerste quilt Allemaal rondjes, een soort knopen gemaakt, en op de ondergrond vast gemaakt.
 De tweede quilt vond ik vooral leuk door het gebruik van materiaal. Gekleurde lapjes en veel gestempeld en lapjes erover en dan de bloem weer weg knippen.
Dit is mijn eigen quilt. ik ben volop aan het stikken en weer wegknippen en dan met borduurstken de vormen weer versieren of accentueren. Heel leuk werk om te doen. Nog 4 blokken moet ik met de machine bewerken.
 

Dit is een stukje dichterbij.

Natuurlijk ging ik naar de beurs voor de resterende stoffen die ik nodig heb voor de quilt van mijn broer. Bij quiltpalace had ik, via internet, de Jinny Beyer stof gevonden, die ik voor de rand wilde gebruiken. Na wat heen en weer gemail zou er op de quiltbeurs voor mij een stuk van 2.5 meter klaar liggen. Ja! dat klopte! Het is de donker rode stof die ik ga gebruiken voor de rand en de bies. De lichter grijze stof is voor de achterkant. Ook heb ik in Rijswijk de tussenvulling gekocht. Mooie 100% katoenen tussenvulling, van quilters dream. Voorgekrompen! Ik wil niet gelijk een antieke look.  Vandaag ga ik de tuin maar eens opruimen! vanavond weer verder met mijn quilts. Gezellige dag allemaal! groetjes, Lisette
 

1 opmerking:

  1. Leuk wat je allemaal laat zien van Rijswijk. En de rode stof vind ik ook mooi om je quilt.

    BeantwoordenVerwijderen