donderdag 14 maart 2013

Het blijft winter in maart

Het blijft maar winter. Ik heb wel zin in wat warmer weer. Nu blijf ik veel meer achter mijn naaimachine zitten. Dit quiltje heb ik gemaakt voor de cursus voorstudies. Het is erg leuk om te maken. Ik moet hier eigenlijk nog meer weg knippen en branden, maar dat komt later.
 Van deze kleuren wordt ik altijd vrolijk. Dan haal ik het zonnetje naar binnen! In de doos met zelf geverfde lapjes heb ik deze uitgezocht. Hiermee ga ik een kleuren studie quiltje maken. Het zijn allemaal complementaire kleuren. Het knalt je tegemoet. dit is een onderwerp voor de voorstudie cursus. Ervaar wat kleur met je doet, welke betekenis heeft kleur en welk effect heeft kleur op kleur!
 Dit wordt een quilt, niet zo groot, met analoge kleuren.ik heb enkele basis blokken gemaakt. Er komen er nog 5 bij. Om deze blokken komt witte stof. Die verbind de blokken. Het zijn mij favoriete kleuren. Daarom ook nog een quilt in deze kleuren.
Vanmorgen lag er WEER SNEEUW!! gister zelfs nog een dikker pak.Wanneer komt het zonnetje? Ik heb nog niets aan de tuin gedaan. Het is ook zo koud! Het warme weer komt er aan, ik ga verder met mijn quilts. Genoeg te doen:)

3 opmerkingen:

 1. Ja, we worden allemaal een beetje sikkeneurig van die sneeuwbuien hè? Volgens mij gaan we gewoon een topzomer krijgen! Kan bijna niet anders na deze ellende. Je quiltje is erg mooi geworden, leuk om weer eens een heel andere techniek te gebruiken en dan die vrolijke kleuren als contrast met het grijs van buiten....ik hoop dat het je heeft opgevrolijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het helemaal met je eens van mij mag de zon gaan schijnen. Maar goed dit is wel perfect quiltweer. En jij bent al super vrolijk bezig met je voorjaarskleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je gevonden ,leuk dat ik je in Leiden heb ontmoet .
  Groet Ellen

  BeantwoordenVerwijderen