woensdag 20 februari 2013

Een mooie dag in februari


 Op deze prachtige dag in februari weer een stuk verder gekomen met de quilt voor mijn broer. Alle blokken zijn af! Het zijn er 105! Ik moet alles nog goed nameten ,en dan maak ik er waarschijnlijk nog een rand bij. Dan zijn het 120 blokken.  De quilt krijgt dan een mooiere afmeting. Tijdens de uren achter de machine ook even uit gerekend hoeveel stukjes het zijn: 780. Momenteel zitten de stukjes op een laken gespeld, wanneer ik tevreden ben over de kleurverdeling ga ik ze aan elkaar stikken.

Een blok voor het bijsnijden.
de twee stapels blokken
Als de blokken aan elkaar zitten komt er natuurlijk nog een rand omheen. Ik weet nog niet welke kleur.  Ook is het mogelijk om eerst een klein randjes langs de blokken te stikken bijvoorbeeld een lichte kleur. Hierna een brede rand. Dit kan rood, grijs of groen zijn. Wat zou mooi zijn?
Het rode wandkleedje heb ik afgelopen maandag gemaakt voor de cursus voorstudies. Het zijn allemaal lagen rode stof, rode organza, rood geverfde polyester vlies, rode draden. Dit allemaal vast gestikt en weg geknipt of weg gesmolten! Heel erg leuk om te doen. Ik heb de rand afgewerkt met satijn band.
Over drie weken pas weer cursus, dan ga ik er zeker nog een maken!
Vanmiddag weer gezellig naar de BEE. Ondanks de vakantie gaat het gewoon door.
Geniet van het mooie weer en tot de volgende keer! Groetjes, Lisette

3 opmerkingen:

  1. Je gaat als een speer! Mooi hoor en slim om goed na te meten want ik heb een foutje gemaakt en dan grrrrr kost het heel wat moeite om hem weer op te pakken! Groetjes carina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Oh het is voor mij het rampenblok.....maar het ziet er bij jou geweldig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat wordt de quilt voor je broer mooi. Prachtige kleuren. Ook je wankleedjes is mooi, wij maakten die ook in de jaren zeventig op de middelbare school bij 'textiele werkvormen'.

    BeantwoordenVerwijderen