donderdag 7 februari 2013

Grote klussen in februari!

 Sinds begin januari ben ik begonnen aan de quilt voor mijn broer. Grijs was een uitgangs kleur samen met rood en blauw. Het is moeilijk om dan de lapjes bij elkaar te zoeken. Bij het quilterspalet heb ik de basis serie gevonden. Het is: The Morris Apprentice by Barbara Brackman for Moda. Hierbij had ik gelijk effen stoffen uitgezocht, maar thuis vond ik dat niet mooi. Eruit! Op internet Jinny Beyer gevonden en daarvan 7 kleuren besteld bij: www.createdbymascha.nl/ Deze stoffen kleurde er prachtig bij. Aan de slag gegaan. Hieronder staat een foto van het patroon wat ik maak. Het komt uit Burda Patchwork winter 2012. De eerste blokken van 12.5 x 12.5 zijn klaar ik heb er 54 gemaakt.
Dit is het patroon!

Hier liggen alle stofjes gesneden voor het tweede blok. Bij de Sampler in Haarlem heb ik de licht gekleurde stoffen gekocht voor het kruisje. Eerst had ik beige stoffen, maar dat kleurde er niet bij. Het zijn nu hele licht grijze stoffen. Alles is gesneden en nu heel veel stikken achter de naaimachine. Het is een hele klus!!

Gister had ik weer een cursusdag bij Marjon Hoftijzer. www.marjonhoftijzer-boer.nl  Ik volg daar de cursus voorstudies. Hier is het resultaat van een opdracht om te gaan experimenteren met stof en verf. De achtergrond is organza wat ik bewerkt heb met de hobbyfohn. Daarover zitten de takken. Dit zijn draden wol. Dit had ik tussen oplosbaar vlies gelegd, gestikt en het vlies eruit gewassen. De takken die ik toen had heb ik in stukken geknipt en met borduursteken vast gezet op de licht blauwe ondergrond. Het vogeltje is van vilt en dan beschilderd met acryl verf en gel medium. Nu ga ik weer aan de slag met de nieuwe opdracht. Het handmatig vergroten van patronen en/of foto's. daarnaast een studie van lapjes in dezelfde kleur, maar verschillende structuur. Daarna worden de lapjes met verschillend garen op de achtergrond gestikt. Een leuke uitdaging.
Ik ga weer aan de slag. Wanneer er iets af is zet ik het op de blog!
Groetjes, Lisette

2 opmerkingen:

  1. Je zult maar de broer van Lisette zijn. Mooi hoor wat je maakt en het resultaat van je voorstudie is verbluffend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige quilt maak je. Mooie stoffen heb je gekozen. En wat een leuke cursusdag heb je gehad. Heel iets anders weer maar met een leuk resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen