woensdag 7 november 2012

Twee quilts zijn af!

Afgelopen week zijn de twee quilts klaar. De eerste quilt op de blog is de " School house " quilt. De huisjes zijn met de hand gemaakt. Het huisje zijn allemaal strookjes aan elkaar en de schoorsteen ook. Het dak is geapliceerd op een rechthoekige achtergrond. Daarna zijn de 3 rijen aan elkaar gezet. Hierna de stroken met de machine ertussen gezet. Het was een patroon van Marty Michell. De quilt is ongeveer 85 x85 cm.

 Dit is de quilt voor mijn dochter. Ik heb de quilt laten quilten bij North Sea Quilters.
www.norhtseaquilters.com
De top is met groen/blauw gequilt en de achterkant met ecru.De quilt heeft al even op haar bed gelegen, maar de bies was toen nog niet af en de Bee dames houden de quilt nu mooi op voor de foto.


Dit lijkt de derde quilt, maar het is de achterkant van de bovenstaande quilt. Zo kan mijn dochter de quilt aan twee kanten gebruiken. Ik had nog wat restjes stroken en heb die op deze manier verwerkt.
Momenteel ben ik lapjes aan het snijden voor een mandjes quilt. Ik had heel veel oker kleurige stoffen liggen. In de Quiltmania mei/juni 2012 staat een quilt met deze okerkleurige lapjes die ga maken. Het is een klein blok van 15 x 15 cm. Ik ben bijna klaar met de voorbereiding. Dan komt de naaimachine weer op tafel.Ik ga weer lekker aan de slag. Vele groeten, Lisette

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze goed geworden! Ook die quilt voor je dochter. Wel spannend om het door te laten quilten had je dat al vaker gedaan? En wat jammer dat je gestopt bent met george. Ik vond het een waanzinnige uitdaging. Nu nog een blok en dan is de top in ieder geval klaar en ga ik hem doorpitten. Weer zo iets ik bakte er niets van en wil nu dit ook onder de knie krijgen. Nou een leuke dag en groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi Lisette, dat rood/wit doet het altijd goed. En je dochter is vast dolblij met haar quilt! Heerlijk nu met dit weer om eronder te kruipen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die quilt van je dochter heeft zulke leuke stofjes !
  En ik ben benieuwd naar je nieuwe project.

  BeantwoordenVerwijderen