maandag 26 november 2012

De laatste dagen van November

De laatst dagen bezig geweest met een nieuwe quilt. De quilt van King George wilde maar niet lukken. Dit kwam omdat ik de stoffencombinatie maar niet kon vinden. Met mijn geliefde oker lapjes ben ik mandjes gaan maken. Nog een hengsel en dan zijn de mandjes klaar. De achtergrond is nu wit, maar ik ga er zwarte blokken tussen zetten. Dat zal het er wel anders uit gaan zien. Het idee komt uit de Quiltmania mei/juni 2012.

Vorige week heb ik de quilt naar mijn dochter gebracht. Alles past bij elkaar. De jeans blauwe muur en de kussentjes die al een paar seizoenen op haar bed liggen. Verrassend, maar ook helemaal de goede kleuren gekozen. Afgelopen week ben ik naar de expositie in Het wevershuis in Leiden geweest.www.wevershuis.nl Mooie quilts hingen daar van 3 quilters. Maar ook de verhalen erbij spraken mij aan. Waarom maak je een quilt? Voor wie? Met een boodschap? Verwerking van een gebeurtenis? Een thema gekozen? Mooi om op die manier naar quilts te kijken.
De komende week ga ik een workshop volgen bij het Quilterspalet. Hele kleine quiltjes: Inchies!www.quilterspalet.nl
Allemaal een hele goede week! Tot in december! Groetjes, Lisette
 

4 opmerkingen:

 1. Hai Lisette, wat een prachtige kleur achter de mandjes en dan tegen een zwarte achtergrond. Ik denk dat ik het nu al erg mooi vind. Plezier er mee en rustige en warme dagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi die mandjes, wordt vast prachtig met zwarte achtergrondstof en de quilt voor je dochter ligt ook mooi te pronken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer van je george maar ja als de klik er niet is dan moet je gewoon stoppen en dat heb je goed gedaan, je quilt voor je dochter is helemaal leuk zo. Ik hou ook erg van het verhaal achter de quilt. En je mandjes zijn goed gelukt je gaat als een speer! Groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je voor leuks aan het maken.
  Super en eerlijk gezegd veel leuker dan George

  BeantwoordenVerwijderen