maandag 29 oktober 2012

Stofverven in Oktober

 De multomap is af. Ik voor de kaft had ik van allemaal witte lapjes een quiltje gemaakt. Daarna in een verf bad met de kleur Azuriet gedaan. Dit is het resultaat. Je ziet precies wat geen katoen is of meng weefsel is. Ook katoene lapjes nemen verschillend de kleur op. Het is een handige  map.


Op de achterkaznt van de map zit het stuk wat ik helemaal had geregen en gerimpeld. De shibor techniek. Het is leuk om proefjes te maken en die dan in een werkstukje te gebruiken.

De vorige Bee was gezellig. Dat was alweer ander halve week geleden. Ik heb de dames ( wie dat wilde) mijn neeldle turn les uit Den Haag uitgelegd. Weer een handigheidje.

Omdat ik de multomaphoes aan het verven was, heb ik meteen ook een serie toermalijn rode lapjes gemaakt. Hiervan ga ik een hoesje voor mijn agenda maken.
De quilt voor mijn dochter is af. de foto's  komen er volgende keer op . Ik ga woensdag op de bee proberen goede foto's te maken. De volgende quiltvraag ligt er al weer. Eén voor mijn jongste dochter en één voor mijn broer en schoonzusje. Ik ga rustig aan patronen uitzoeken en dan de stof erbij. Het komt op de blog!
Allemaal een gezellige week! groetjes, Lisette

3 opmerkingen:

 1. Zo nice gedaan dat verven! Ik heb nog allemaal potjes met poeder staan ooit gekocht maar nooit gebruikt. Verfangst denk ik:) leuk dat je de needle turn hebt uitgelegd. Nog heel wat bestellingen op de plank zo te lezen. Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lisette,
  Je les 'needle turn' was ook leerzaam en je blauwe map is ook hartstikke leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig creatief idee Lisette, erg mooi geworden je map!

  BeantwoordenVerwijderen