vrijdag 12 oktober 2012

Mooie dagen in Oktober


De afgelopen weken veel al bezig geweest met kleine klusjes en gezellige uitstapjes. Hiernaast staat het naalden mapje wat ik heb gemaakt naar aanleiding van de needle trun workshop in Den Haag. Het is leuk en praktisch geworden. Hierin neem je ook alleen mee wat ik op dat moment nodig heb. Minder gesjouw, dus!


 Eind september ben ik samen met mij oudste dochter naar Amsterdam geweest. Eerst waren we naar Meesterlijk gegaan een tentoonstelling/verkoop van jonge kunstenaars. Dit was in de Westergasfabriek. Met name hebben we gekeken naar alle sieraden. Prachtig en orgineel. Vandaaruit weer terug richting het centraal station en door naar de Centrale Openbare Bibiliotheek. Hier hebben we "het muizenhuis" bewonderd. Zoveel leuke kleine details! Wat een werk, maar zó leuk. Tevens werden er de inzendingen van de HEMA ontwerpwedstrijd tentoongesteld. Mijn dochter had mee gedaan, helaas niet gewonnen! Maar wel alle inzendingen stonden in de Bibliotheek.
Dit is een apart project. Ik ben een hoes voor een multomap aan het maken. Dan vind ik het altijd leuk om enkele technieken uit te proberen. In de Quilt en Zo stond een stukje over Shibori. Dat wilde ik ook proberen. Twee stukjes liggen klaar om te verven. Daarnaast heb ik een quiltje gemaakt van allemaal verschillende soorten witte stof. Met een achtergrond van molton heb ik dit daarna machinaal en met de hand gequilt. Deze gaat straks ook in het verfbad. Ik ben benieuwd of ik verschillende kleurstellingen krijg door de verschillende stoffen. Het resultaat komt later.
Het eerste weekend van oktober zijn mijn man en ik naar Monpellier in Zuid-Frankrijk gevlogen. Onze jongste dochter studeerd en woont daar voor 3 maanden. Het weer was goed en de stad is zo gezellig. We hebben heerlijk rond gewandeld alles bekeken en genoten van de terrassen. Daarvan zijn er héél veel in Montpellier.

Op zondagmorgen is het rustig in Montpellier.Alle winkels zijn dicht, een mooie dag om te gaan brunchen bij Ma Premier Cantine. Super!
Weer terug in Nederland! Het was prachtig heerfst weer. Het is dan goed toeven op het terrs van Café Restaurant Rust Wat in Blaricum.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk hoe jij van terras naar terras hopt in binnen- en buitenland! Je naaldenmapje is leuk geworden met die vrolijke bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk je naaldenmapje, goed om ook weer een nieuwe techniek aan te leren,
  Montpellier mooie stad en bijzonder als je dochter daar studeerd. Fijne weekend en groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het naaldenmapje leuk geworden ! Neem je het woensdag ook mee ?

  BeantwoordenVerwijderen