donderdag 20 september 2012

Workshop in september

 Maandagmorgen 17 september was de workshop van Sue Daley bij het Quilterspalet in Den Haag. Sue Daley was enkele dagen in Nederland en gaf 5 workshops. Het was erg gezellig bij het quilterspalet. Ontvangen met een heerlijk kopje koffie en als snel begon de uitleg van needle turn applicatie techniek. Ik had al eens een les gevolgd hierover bij De Sampler in Haarlem. Dit was voor mij een opfrisser. En een hele leuke!
Sue Daley is een doorwerker! Op een avond maakt ze 10 blokken met een mandje er op. Na de workshop was er een show and tell. Sue heeft vele quilts gemaakt. Ze liet alle quilts zien die ook in haar nieuwste boek staan. Ik heb het boek niet gekocht. Ik heb nog zoveel te maken! Sue Daley werkt met applicaties en Engels patchwork, hiervoor heeft ze allemaal malletjes te koop.
Ik heb wel de lijm gekocht waarmee je de applicatie vastzet op de ondergrond. Dat is makkelijker dan met speldjes te werken. Ik vind het voor grote stukken gemakkelijker om de applicatie op te rijgen.
Binnenkort starten er weer verschillende akties bij het quilterspalet met patronen en mallen van Sue Daley.

Sue Daley
Tijdens de workshop heb ik 1 mandje geapliceerd. Het mandje werd met 4 mm naad uitgeknipt en op de ondergrond geplakt. Daarna het mandje vast gezet met een lange naald en heel dun garen. Het is een handigheidje, maar het wordt wel heel mooi. Heel belangrijk: werk tegen de klok in! Hierna liet Sue nog enkel trucjes zien. Zoals het opnaaien van biasband. Altijd eerst de binnenbocht vastzetten en daarna de buitenbocht. Bij een slinger dus van binnenbocht naar binnenbocht springen en daarna de buitenbochten op de terugweg.
 
 Thuis ben ik volop bezig met deze puzzelquilt van een jellyrol. Deze top is af!!!!! De afmeting is 160 x 220 cm. Groot genoeg voor het bed van mijn dochter. De top is zo groot dat ik de quilt op bed moet leggen om er een overzicht van te krijgen.
 Hieronder staat de tweede top voor dezelfde quilt.Van de stroken die ik overhad had heb ik  kleinere stukjes gesneden en aan elkaar gezet. Tussen deze stoken komen grote stukken ecru kleurige stof. Ik ben nog bezig met de stroken. Het duurde ook allemaal wat langer, want ik had niet genoeg stof gekocht. Samsara in Lisse is alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Nu ligt het hele pakket klaar om in elkaar te gaan zetten.
Omdat ik toch in Lisse was even het gezellige winkelcentrum in geweest. Ik heb er twee mooi vestjes gekocht. De nieuwe kleur oranje en kobalt blauw. Vrolijk voor de winter.
Ik wens iedereen een vlijtige quiltweek toe. Met die herfststormen is het niet fijn om buiten te zitten, dan lekker binnen quilten. Succes, Lisette

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige mandjesquilt van Sue Daley! 10 mandjes per avond, ongelooflijk wat een tempo! De top voor je dochter is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Listte wat heb je genoten op de workshop en bedankt voor de tips. Het is zo leuk en fijn om overdrachtelijk bezig te zijn. Laten we het maar delen met elkaar. Je tops zijn en worden mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn, je uitleg. Moet het ook maar gauw gaan leren! En je driehoekjesquilt voor je dochter ziet er enig uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet echt een keer oo cursus ik rommel maar aan maar het gaat veel beter en netter als je weet hoe en wat. Je quilt is prachtig zal je dochter blij mee zijn! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen