dinsdag 4 september 2012

3 Quilts in de maak!


Huisjes quilt
De afgelopen twee weken bezig geweest met het zoeken en samenstellen van 3 quilts. Iedere quilt is weer heel verschillend en zit in een andere fase. Steeds ben ik aan een aan het werken. Onderweg, op de BEE of thuis. En dan weer op de hand voor de TV of achter de naaimachine. Mijn huisjes quilt komt langzaam aan af. Ik ben nu de buitenste rand aan het quilten. Een mooi bloemen patroon. Omdat het quiltgaren dezelfde kleur heeft als de stof zie je de quiltsteekjes bijna niet. Zoals iedere keer komt de quilt door het quilten tot leven. Ok zonder dat je de steekjes ziet kan de quilt niet zonder het quilten. Nog 3 randen!


De top van de grote puzzelquilt is af. Het zijn 72 blokken van 15 x 15 cm. Dit is 1 jellyrol Etchings by 3 sisters van Moda.
Vorige week bij Samsara in Lisse geweest. Heel erg fijn dat er nog keus was voor de randstof uit dezelfde serie. Omdat het middenpaneel uiteindelijk niet zo groot is geworden ga ik er nu twee randen omheen zetten. De eerst is een rode rand die aan de bovenkant breder is dan aan de zijkant. Hieromheen komt straks een zeegroen/blauwe rand met grote bloemen. Dat komt volgende week.
Mijn King George III gaat heel langzaam. Ik werk er ook alleen aan als ik onderweg ben. Ik heb wel twee stofjes erbij gekocht voor de rechthoekige buitenrand. Straks moet ik ze tekenen en kinppen voor de BEE morgen middag. Vele groetjes en tot volgende week!

3 opmerkingen:

  1. Jeetje Lisette, wat een productie heb jij! Mooie rand ben je aan het quilten in je huisjesquilt en ook de andere worden prachtig. Heel veel plezier morgen op de Bee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat knap dat jij met zo veel verschillende projecten bezig kunt zijn, weg kunt leggen en weer oppakken. Dat quiltpatroon is ook mooi! De quilt is ook prachtig. En leuk om te zien hoe jij je kleuren keuzes maakt met onze koning georgegroetjes carina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij hoeft niet bang te zijn dat je niets te doen hebt. Mooie projecten ben je mee bezig, leuk om George in hele andere kleuren te zien. Veel prik plezier nog, Else

    BeantwoordenVerwijderen