maandag 18 mei 2015

Een koude dag in mei!

 Een beetje later, maar dit is het kalenderblad voor de maand mei. Ik heb geprobeerd de blauwe lucht met vliegtuigstrepen en bloesem op de voorgrond weer te geven. En...? Zie je het?
Het is transfer verf op kunstvilt, en de bloemen zijn gestikt op organza en dan uitgeknipt. De bloemen heb ik met kleine steekjes erop vast gezet.
In april ben ik naar de tentoonstelling van Matisse geweest in het Stedelijk museum. Wat een prachtige tentoonstelling.
Later ben ik ook naar het Sibolthuis geweest in Leiden waar erg mooie kimono's te zien waren. Natuurlijk ook de rest van het museum.
 Ja! dit ben ik voor mijn quilt!
Het waren prachtige dagen in de Pieterskerk in Leiden. Ik heb genoten van het Textielfestival!!!
Dit is mijn werkstuk: "Schoon als water".  Het hing tussen vele andere werkstukken, nationaal en internationaal.
Gelukkig zijn er nog exposities die langer duren dan alleen het textielfestival. Ik wil die nog graag bezoeken.
 In de Pieterskerk waren ook enkele shops. O.a. deze waar prachtige handgemaakte knopen verkocht werden. www.ginkyo.nl Deze kon ik niet laten liggen.


Deze lappen heb ik op een workshop bij Marjon Hoftijzer geverfd. Het zijn er in het totaal 14. Samen met de knopen ga ik proberen er iets van te maken.


Dit het kalenderblad voor de maand juni! het is een experiment van krantenpapier, geverfd, op vliesofix gestreken en veel gekleurde glim erop. Hierover organza in twee lagen en in een mooi geometrisch patroon gestikt. Daarna de vierkantjes open geknipt en de heatgun er boven gehouden!

Tenslotte is mijn werkstuk "kronkels"af. Het is te zien op de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. Deze is van 9 t/m 13 september in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer.
Bedankt voor je bezoek aan mijn blog!
Tot de volgende keer!
groet, Lisette

1 opmerking:

  1. Het Textielfestival was erg leuk in de Pieterskerk. En jouw werk vond ik ook echt mooi gemaakt !

    BeantwoordenVerwijderen