donderdag 2 april 2015

Een mooie lente dag!

De bollenvelden
Vandaag is het prachtig lenteweertje. Nu moet het nog wel een beetje warmer worden. Gelukkig is de storm voorbij. Door de mooie bollenvelden die er weer zijn, kwam ik op het idee voor het kalender plaatje. De bollenvelden waar de trein langs gaat.
In het voorjaar van 2009 volgde ik de basiscursus quilten bij de Sampler in Haarlem. Met de trein ging ik van Leiden naar Haarlem. Iedere keer langs de prachtige bollenvelden. Vele fel gekleurde vlakken in het landschap.En ieder jaar is het weer een fascinerend plaatje Toen heb ik al bedacht dat ik ooit nog eens een quiltje van de bollenvelden wilde maken. Dat is nu gelukt.
De vierkante quilt was de quilt die ik toen heb gemaakt. Hoe teken ik blokken, hoe ga ik met het rolmes om en later hoe ga ik het quilten. In de afgelopen 6 jaar is er voor mij veel veranderd in het maken van quilts. Het blijf wel heel leuk vinden om te doen!!!
eerste quilt gemaakt op de basiscursus

Mijn strandtafereeltje is mijn laatste quilt. Gemaakt op de cursus bij Marjon Hoftijzer. Het is een combinatie van aquarel potloden op stof en een foto van het strand in Burg-Haamstede. Daarna van alles toegevoegd! Het is niet zo groot 30 x 40 cm.
Het vogelhuisje is een paper piercing projectje van de regiodag van Zuid-Holland-Zuid. Een erg gezellige dag, prima verzorgt en mooie quilts van Franciose Maarse en Maaike Bakker. De quilts waren gemaakt voor het boek de geheime tuin.


"Kronkels" is het thema voor de Algemene Tentoonstelling in september. Ik ben een blauwe quilt aan het maken hiervoor. Ik moet wel door werken, want 5 mei moet de quilt af zijn! Leuk werk, in stik alle lapjes gewoon aan elkaar! 
Bedankt voor een bezoekje aan mijn blog. Ik heb weer drie weken voor het volgende kalenderplaatje.
Tot de volgende keer! en....geniet van het voorjaar!
Groetjes, Lisette

P.S. van 13 t/m 16 mei is het Textiel Festival in Leiden!
Van mij hangt er een quilt bij de internationale tentoonstelling, in de Pieterskerk.
het heet "Schoon als water"
Ga kijken!!2 opmerkingen:

  1. Wat een veranderingen in je quilts (Bollenvelden).......zoef zoef met de NS.....geweldig leuk .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi je quiltjes en wat leuk dat er een quiltje van je in Leiden komt te hangen!

    BeantwoordenVerwijderen