donderdag 30 januari 2014

Januari 2014

 Goedemiddag,
Gister aan de slag geweest voor de sondezakjes. Op de blog van Carina stond een oproep om deze te maken. Ik vond het zo'n leuk  idee, dat ik gelijk aan de slag ben gegaan. Het is voor het Emma kinderziekenhuis, waar het nichtje van Carina werkt. Op de markt de bretelsclips gekocht en lapjes uit gezocht. Gister zijn ze op de post naar Carina gegaan. Hopelijk een vrolijke noot tijdens de zware behandeling. Zie ook de blog van Carina hierover. Of mail haar voor meer informatie: carinalom@gmail.com
 Door het sombere weer van de laatste weken, ben ik maar een leuk quiltje gaan maken. De achter grond heb ik geverfd met inktense potloden en daarna enkele lagen tule en organza erop gelegd. Met de machine strepen stikken en dan lagen weg knippen. Dit is het resultaat. Er komt nog een lijst omheen. Ik ben nog een zelfde quiltje aan het maken, maar dan veel donkerder.
 Op 17 januari weer een leerzame artquilt dag gehad in Nijkerk. Dit zijn twee quiltjes waar ik mee bezig ben. Iedere keer weer een stukje verder. Ze zijn gemaakt van mijn gestempelde lap en een stukje van een ander erbij. Het kleurde mooi en verzachte het oranje.
Het gezamenlijke project wordt erg mooi. De volgende keer zal ik een foto maken van het Kadinsky werkstuk. Vandaag aan mijn opdrachten voor de volgende keer gewerkt.

Deze uil staat gezellig op mijn tafel. Dit zijn mijn meest gebruikt stiften. Ondertussen ben ik nog volop bezig met de batik quilt uit Houston aan elkaar te zetten. Uren(!) achter de naaimachine. 15 van de 20 blokken zijn klaar. Dan moet ik nog stof kopen voor de tussen randen en de buitenrand. De quilt wordt wel erg vrolijk en mooi!
Ook gaat er veel tijd in de verbouwing op zolder zitten. We hebben besloten om de dakkapel te vernieuwen. Met de sinterklaas storm was er een boeideel afgewaaid. Het is een hele klus om de zolder, waar we alles van de afgelopen 20 jaar neerzetten, op te ruimen!
Ik ga weer opruimen in huis!
Tot de volgende keer,
Groeten, Lisette

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke projecten allemaal. Morgen ook even naar de markt voor de clipjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn super leuk geworden heel erg bedankt! Erg lief

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kleuren je quiltje met organza. En de man op de markt heeft goeie zaken gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen