woensdag 18 december 2013

Bijna kerstmis!

 Het is bijna kerstmis! Ik heb mijn kerstquilt weer opgehangen en de kerstboom vandaag mooi versierd! Altijd weer leuk de extra lampjes in de kamer. Deze quilt heb ik gemaakt in 2010. Onder de quilt hangen 5 bellen. Ze vielen eraf op de foto. De rode stukken in de quilt zijn versierd met kraaltjes en pailletten. Ik ben nog een kerstquilt aan het tekenen, maar dat gaat dit jaar niet meer lukken.

Met de woensdag Bee naar de tentoonstelling geweest van Coco Chanel, in het Gemeente museum in Den Haag. Kleine maar leuke tentoonstelling. Het was ook een gezellig dagje uit, zo samen. We hebben ook nog andere tentoonstellingen bekeken, zoals een overzichtstentoonstelling van Mondriaan.
 De jelly roll ster uit Amerika heeft nu een rand gekregen. Ik weet nu even niet hoe ik verder moet. De quilt hang over mijn rek en wacht tot ik een oplossing heb gevonden. De licht blauwe vlakken vind ik eigenlijk te groot. Ook de ster vind ik te eentonig. Misschien moet ik hem in stukken snijden en dan andere stoken stof toevoegen.

 Bij de cursus " op weg naar art quilt " een stempel gemaakt en mijn hele lap vol gestempeld! Chaos! en dat is precies de bedoeling. Nu las ik net op de mail dat ik nog 3 lappen moet maken als voorbereiding in januari. Dat komt na de kerst.
 In Houston had ik de pin van de tentoonstelling gekocht. Thuis lag die pin samen met nog een paar in een bakje. Op internet een foto gezien van dit hart. Ik vond het zo leuk. Met rode lapjes aan de slag gegaan. Een kleine quilt die in twee dagen af was! Het hangertje had ik op de tentoonstelling in Alkmaar gekocht. Het kwam nu mooi van pas.
Ik heb nog meer uren achter de naaimachine gezeten. Voor in de woonkamer heb ik drie nieuwe blinds gemaakt. De vorige waren na 8 jaar erg vies geworden. Nu heb ik ze ook van grijze stof gemaakt en niet ecru zoals de vorige. Het ziet er weer netjes uit.
 Bij Tegendraads begin december hadden we een beetje sinterklaas gevierd. Met kleine cadeautjes en enkele hadden lekkers mee genomen. Ook was er een boek met omslag als cadeautje. Een paar dagen later had ik het patroon voor een boekomslag in mijn postvak. Dat wilde ik wel uitproberen. Ik heb een omslag voor mijn agenda gemaakt. Ik heb een papieren agenda. Die ligt open de tafel zodat ik meteen alle afspraken voor de week zie. Ik heb dat liever dan electronisch. Maar misschien veranderd dat wel in 2014! Het weekend beginnen de voorbereidingen voor Kerstmis! Alle drie de kinderen wonen nu op kamers. De jongste is net naar Utrecht verhuisd. Een leuke kamer, gezellig samen staan schilderen en lampjes ophangen enz. enz....
Met kerst komen ze alle drie een paar dagen naar huis. Ik zal niet veel quilten deze dagen, maar ik heb wel leuke boeken staan om erover te lezen.
Ik wens iedereen hele gezellige kerstdagen en een gezond, creatief quiltjaar toe!
                        Groetjes , Lisette
3 opmerkingen:

 1. Ben erg benieuwd wat jullie gaan doen met de chaoslapjes....
  Leuk je hartje !
  Fijne feestdagen
  Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lisette,
  Ik vind je sterquilt uit Houston toch wel heel leuk zoals hij nu is. Hij heeft nl. Een stoere uitstraling en ik denk dat hij zo misschien ook wel leuk is voor een man. Zou je zoon hem misschien leuk vinden ?
  Jullie ook fijne Feestdagen gewenst.
  Groetjes, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie gestempelde lap!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen