maandag 13 augustus 2012

Een zonnig weekend in augustus

Het zonnige weekend begon vrijdag met een bezoek aan de quilttentoonstelling in Bunschoten. Prachtige quilts waren er tentoongesteld. In de grote zaal mocht je geen foto's maken. In een zijzaal hingen deze vogels.Gemaakt in de Spakenburgse rouwkleuren. Van donker (diepe rouw) naar licht.

 Daarna ben ik doorgereden naar Spakenburg. De botters lagen in de haven. Ik heb een bezoek gebracht aan het Klederdracht en Visserijmuseum. Ik had gedacht dat ze er meer patchworkstoffen verkochten, maar dat was niet zo.  De klederdracht van Spakenburg stond prachtig tentoongesteld. Hierna naar een verjaardag in Hoevelaken.
Vrijdagavond zijn we na het eten doorgereden naar Bruinisse. Deze keer waren we samen aan boord. Zaterdag een mooie zeiltocht naar Colijnsplaat gemaakt. Toen we daar aan kwamen waren daar de jaarlijkse feestdagen.

 Naast een kermis was er een markt op de haven met paling, brood gebakken met zeewater, veel haring en een grote feesttent. Ook was er een mogelijkheid om een helikopter rondvlucht te maken. Het was al later in de middag dus konden we gelijk mee!
 De Zeelandbrug vanuit de helikopter. Het was een prachtig gezicht. We hebben genoten van ons rondvluchtje die ongeveer 10 minuten duurde. Van quilten is het weekend niet gekomen. Ik was het garen vergeten mee te nemen. Zondag waren we thuis voor de afsluiting van de olympische spelen. Jammer dat het weer voorbij is. Ik heb genoten van alle wedstrijden. Ik ga weer verder met huishoudelijke klusssen en quilten want het garen heb ik nu wel. Vele groeten!

3 opmerkingen:

 1. Prachtig hè zo'n helicoptervlucht. Mooie plaatjes heb je geschoten. Ik heb ook genoten van de quilttentoonstelling in Bunschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mazzel zon leuke helicopter vlucht en ach dan maar geen draadjes mee! Dat komt wel weer. Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzondere quilt met vogels.
  En te gek dat je even in een helikopter mocht meevliegen !

  BeantwoordenVerwijderen