donderdag 10 september 2015

De Algemene Quilttentoonstelling

De Brink in Deventer
Gister naar de Algemene quilt tentoonstelling van het Quiltersgilde geweest. 's Morgens vroeg vertrokken en samen met mijn zus naar Deventer gereden. Het was een prachtige grote tentoonstelling. Mijn quilt hadden we snel gevonden. Leuk om de quilt daar te zien. Even langs de winkeltjes en dan de stad in. Heerlijk geluncht en langs vele winkels gelopen waar een quilt hing. Soms paste de quilt zo mooi bij de winkel! Uiteindelijk kwamen we aan bij de Bergkerk. Hier was een tentoonstelling van Colourminds.  www.colourminds.nl  Ik vond het een prachtige tentoonstelling. Alles hing mooi ruim en het was heel mooi werk!
Voor mijn quilt!


Een quilt van collourminds

 Na een gezellige dag reden we om 17.00 uur weer terug naar huis. Vandaag lekker werken aan mijn nieuwe quilt!
Als je tijd hebt ga kijken naar de tentoonstellingen!

Groetjes, Lisette


donderdag 3 september 2015

September

Het is al weer September! Mijn negende kalender blad. Deze keer is het een kleurcompositie, die heb ik bewerkt en er een bloemenscherm overheen gestikt.
Lekker vrolijk!
Op 19 augustus mocht ik met mijn zwager en zus met de sail intocht mee varen. Het was geweldig! Om mijn cadeautje in te pakken had ik van twee spijkerbroeken een tas gemaakt. De letters erop gestempeld en een vlaggetjes lijn aan de bovenkant.
een verjaardagskaart
kaartenruil bij Tegendraads 2


 Op 1 september had ik een workshop devoreren met Tegendraads 2 in Leiden. De workshop werd gegeven door Inge de Coeijer uit Gent.
Devoreren is het weg etsen van stof. Hiervoor heb je stof nodig van zowel dierlijk als plantaardige vezels.
Erg leuke workshop en een hele gezellige dag.
Op de bovenste foto zijn mijn lapjes nog wit. Het is een satijn zijde/katoen lapje en een zijde/katoen lapje. De devorepasta is er hier al uit gewassen. Daarna hebben we 4 verschillende pannen met zijde verf gemaakt en daar de lapjes is geverfd. Doordat je twee verschillende soorten verf gebruikt, die verschillend pakken op de stof , krijg je de twee kleuren. De linker is donker rood/blauw en de ander is geel/blauw. Op de laatste foto is het resultaat van de groep te zien. Allemaal verschillend!

Vanmiddag naar "Het wevershuis" in Leiden geweest. Er is tot 13 september een tentoonstelling van "De Uitdaging" Deze quilt past mooi bij het weer van de laatste week, en heel veel spinnen.

Volgende week woensdag is de opening van de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. De tentoonstelling is in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer. Tevens is er een Dear Jane Expositie, demonstratie en meer in de Synagoge. Tenslotte is er een Colorminds expositie artquilts in de Bergkerk.
Kijk op:
www.quiltsindeventer.nl
Alle tentoonstellingen zijn 9 t/m 13 september 2015!
detail van "kronkels"
gezellig dat je mijn blog hebt gelezen. Als je naar Deventer gaat: Veel kijk plezier!
Tot in oktober, groeten, Lisette