maandag 29 april 2013

Verven en plakken



De mozaïek cirkel is rond. Vandaag de buitenste rand geplakt. Nu alles erop zit kan ik ze vast gaan stikken. Het weekend de lapjes geverfd voor de volgende mozaïek. Het zijn zachte kleuren geworden. Ik had de basis kleuren barnsteen, turquoise en roze toermalijn gebruikt.van alle combinaties had ik een lapje vol geverfd en een lapje met de helft van de verf. Soms is er een groot verschil, met name bij de groene kleurtjes, soms is het verschil nihil. alles ligt nu mooi gestreken klaar. Stim en sim er nog achter strijken. Daarna mijn patroon knippen en plakken.


Bij ieder lapje had ik ook een lapje organza gedaan. Deze kleuren zijn veel feller geworden. Misschien mooi om er straks overheen te leggen. Ook heb ik, op de lapjes markt gister in Leiden, 5 kleuren organza gekocht. De bak organza zit nu wel vol. Nu staat er nog een potje met parfait kleuring op de vensterbank in het zonnetje. De volgende keer laat ik zien hoe dat is geworden. Morgen kroningsdag. Veel plezier!!
groetjes, Lisette

woensdag 24 april 2013

Quilts in het zonnetjes!

De quilts kunnen weer in het zonnetje gehangen worden. Liever niet, want dan verbleken ze zo snel. Ik ga zelf wel in het zonnetje zitten. Vorige week twee dagen op cursus geweest bij Marjon Hoftijzer. Gezellig, inspirerend en vermoeiend. Ik heb weer veel ideeën op gedaan. De cursus voorstudies is nu afgelopen. Het laatste onderwerp was abstraheren. Hierover zal ik later wat laten zien. Volgend jaar ga ik door met "op weg naar artquilts" bij Marjon. Op de tweede cursus dag van vorige week zijn we begonnen met de mozaiek quilt. Hiernaast zie je fase 1 en fase 2. Op een donker blauwe achtergrond liggen de lapjes op maat geknipt en vast geplakt. De buitenrand moet ik er nog op zetten en dan ALLES vast stikken.Dat wordt nog een klus. Met vele kleurtjes en de vrij borduur voet op de machine.


Ik lig weer op mijn knieën  de quilt van mijn broer zit helemaal in elkaar en hier ben ik de lagen op elkaar aan het rijgen. Straks ga ik eerst de grijze lijnen quilten. Dan bekijk ik wat nog meer ga quilten.

De voorjaarsbloemen zijn af. De quilt is erg fleurig geworden en het was erg leuk om te maken. Met het eerder genoemde thema abstraheren ga ik mijn volgende quilt maken. Daarnaast komt er nog een vervolg op de mozaiek quilt. Hiervoor ga ik volgende week eerst fat-quaters verven. In de kleuren geel, roze, rood en groen. Geniet van het zonnetje en wanneer er wat af is laat ik het zien. Groetjes, Lisette

zondag 7 april 2013

Quiltbeurs in Rijswijk

 Op vrijdag 5 april hebben we ons met vier dames aangesloten bij al die andere dames die naar de Broodfabriek in Rijswijk gingen. Een groot gedeelte ging naar de creative dagen en een kleiner stuk ging naar de quiltdagen. "s Morgens konden we rustig rond lopen en alles bekijken. Ik ging voor stofverf en stof en tussenvulling voor de quilt van mijn broer.
Tijdens de quiltdagen is er ook een stuk tentoonstelling. Prachtig vond ik deze eerste quilt Allemaal rondjes, een soort knopen gemaakt, en op de ondergrond vast gemaakt.
 De tweede quilt vond ik vooral leuk door het gebruik van materiaal. Gekleurde lapjes en veel gestempeld en lapjes erover en dan de bloem weer weg knippen.
Dit is mijn eigen quilt. ik ben volop aan het stikken en weer wegknippen en dan met borduurstken de vormen weer versieren of accentueren. Heel leuk werk om te doen. Nog 4 blokken moet ik met de machine bewerken.
 

Dit is een stukje dichterbij.

Natuurlijk ging ik naar de beurs voor de resterende stoffen die ik nodig heb voor de quilt van mijn broer. Bij quiltpalace had ik, via internet, de Jinny Beyer stof gevonden, die ik voor de rand wilde gebruiken. Na wat heen en weer gemail zou er op de quiltbeurs voor mij een stuk van 2.5 meter klaar liggen. Ja! dat klopte! Het is de donker rode stof die ik ga gebruiken voor de rand en de bies. De lichter grijze stof is voor de achterkant. Ook heb ik in Rijswijk de tussenvulling gekocht. Mooie 100% katoenen tussenvulling, van quilters dream. Voorgekrompen! Ik wil niet gelijk een antieke look.  Vandaag ga ik de tuin maar eens opruimen! vanavond weer verder met mijn quilts. Gezellige dag allemaal! groetjes, Lisette
 

donderdag 4 april 2013

Stofverven en een kleurige quilt


Al enkele dagen ben ik bezig met deze kleurige quilt. De aanleiding voor deze quilt is dat ik een quilt wilde maken in de primaire kleuren. Deze stofjes zijn zelf geverfd. Het patroon kwam ik tegen in een Quilt &zo. Simpel en snel gemaakt. Hier is de quilt in de naden doorgestikt. Nu zitten alle 3 de lagen goed op elkaar.

 Na de lessen bij Marjon Hoftijzer neem ik geen genoegen meer met zo'n strak quiltje. Hier moest nog meer aan toegevoegd worden! Op de quilt liggen allemaal lapjes organza, gekleurd kant en tule. Ik heb alles met een grote steek vastgezet en ik ben nu aan het quilten. door het quilten wordt de lap steeds handzamer. Het resultaat komt hopelijk over ander halve week.

7 gradaties van aquamarijn op de vensterbank. 24 uur wachten!
experiment!

Dit is na het uitspoelen en strijken het resultaat. Eerst de kleuren quilt af en dan een aquamarijn project? Nee, ik denk dat deze lapjes mooi bij de collectie komen en later opeens heel erg bruikbaar zijn. zo gaat het eigenlijk zo vaak. Sinds twee maanden heb ik me aangesloten bij Tegendraads in Leiden. Na een demonstratie heb ik de gekleurde lap gemaakt. Deze ligt nu ook te wachten op een toepassing. Genoeg te doen! Morgen naar de quiltbeurs in Rijswijk. Ik heb een lijstje klaar liggen!
Vele groeten, en misschien tot morgen, Lisette